Helhed: | Suffolk får og væddere skal være harmonisk og kraftigt byggede dyr. |
Hoved: | Ikke for stort hoved, men med god rejsning og et vågent blik. Blanksort uden uld. Hos vædder kan der forekomme rynker på næsen. Sort læbe og snudeparti. Ørerne er store, hængende og med svaj i spidsen. |
Hals: | Halshud ikke ønskeligt |
Forpart: | Bredt, fremskudt brystparti. Brede, men ikke løse bove. |
Ryg: | Lang lige bred og kødfuld ryg. Ens bredde fra forpart til bagpart. |
Krop: | God dybde i kroppen. Over og under linje skal være parallelle. |
Kryds: | Bredt. afrundet (U formet). Ganske svagt hældende kryds. |
Bagpart: | Kraftig bagpart med fyldige inder og yder lår, dybe køller. |
Yver/pung: | Fårene med et velophængt yver uden bipatter. Vædderen med velophængt pung. |
Lemmer: | Velstillede kraftige ben med stærke velvinkelrettede haser og stærke koder. |
Bevægelser: | Gode frie bevægelser uden trippende eller svingende benføring. |
Uld: | Ulden skal være hvid og finfibret uden mørke og sorte pletter. Sorte fibre i pelsen er uønsket. |
Skind: | På kroppen lyserød uden mørke pletter. Sort hudfarve accepteret indvendig ved lår og bove. |
Størrelse: | Vædderen vejer 2 år gammel max. huld 4.120-140kg., er 80 +/- 5cm. høj og 100 +/- 5cm lang. Fåret vejer 2 år gammel max. huld 4. 80-100kg, er 70cm +/- 5cm. høj, og 90cm. +/- 5cm lang. Dybde: får og vædder er halvdelen af højden. |
Produktionsmål: | Fåret skal være i stand til at fravænne 1 lam som 1-årig og 2 lam som 2 til 8-årige. Lammet have en slagtekrop, der er slagtemoden i intervallet 20 28kg.Være frugtbart, når det vejer 1/2-delen af udvokset vægt eller max. 8 mdr. Høj slagtekvalitet, veludviklet ryg og køller, tyndt fedtlag med passende intermuskulært fedt. |
Fejl i arveanlæg: | Arveligelige defekter accepteres ikke. (Så som bid fejl, indadvendte øjenlåg og kryptorkisme (manglende nedstigning af en eller begge testikler). |
Dyrskue Form: | For dyr der fremstilles på skuer anbefaler Dansk Suffolk at såvel får som vædder maximalt er i huld 4, samt at bevægelserne er frie og naturlige. |
Fåret bør: | Være i stand til at fravænne 1 lam som 1-årig og 2 lam som 2 til 8-årige. Være selvhjulpen og robust. Det skal kunne læmme uden hjælp og give livskraftige lam med et stærkt sutteinstinkt. Have et veludviklet moderinstinkt, som stimulerer lammene til at die indenfor 1time efter fødsel. Have en god appetit og høj foderoptagelse. Det skal kunne deponere og mobilisere fedt, således at vægten kan variere med +1- 20%, uden at der forekommer stofskiftesygdomme. Have en mælkeydelse, som muliggør at tvillinge lam vejer 30kg ved 2 mdr |
Vædderen bør: | Have en god bedækningslyst og være frugtbar og give afkom, der opfylder de beskrevne mål. |
Lammet bør: | Have en slagtekrop, der er slagtemoden i intervallet 20-28 kg. Klassificere minimum U efter EUROP -skalaen med fedningsgrad og farve max 3. Være frugtbart, når det vejer ½-delen af udvokset vægt eller max. 8 mdr . |
Dyrene bør | Have et roligt temperament. Have et udpræget flokinstinkt under håndtering. Kunne komme i brunst i perioden juli til januar . |