Suffolk i Danmark
I 1980 importerede Arne Jensen sammen med Jens Bak Lauridsen Suffolk – 4 får, 4 gimmere og 1 vædder.
De første dyr var indavlede og derfor ikke så store, men de havde nogle gener, som gav god grobund for den videre avl.
De første år solgte Arne og Jens kun væddere og opformerede et større antal får. Sidst i 80’erne begyndte de salg af Suffolkfår.
Nogen havde forsøgt at krydse andre racer med Suffolk, for der igennem at avle racerene Suffolk. Men som så mange andre fortrængningskrydsninger blev resultatet et meget uensartet dyr.
Poul Martin Dyrvig og Egon Vedel havde begge besætninger med Suffolk krydsninger. De havde ligesom så mange andre set Suffolk i udlandet, og så store muligheder for racen i Danmark, hvis der blev importeret dyr.
Aage Markussen skulle på rejse til New Zealand, han tilbød at købe nogle får dernede. På det tidspunkt var der lukket for alt import undtagen Finland og New Zealand. Der blev importeret 5 væddere og 7 får.
Poul Martin og Egon Vedel, samt andre gjorde et stort stykke arbejde, for at importen skulle lykkes. Dyrene fra New Zealand var meget større end dem der var her i forvejen. Resultatet blev en klar forbedring af racen. Der kom mange gode dyr i disse år.
1995 importerede Bent Hausted, Finn og Vinnie Larsen dyr fra England. Dyrene derfra var noget kraftigere, og mange mente, at sådan skulle en Suffolk se ud. Vestjyderne importerede 9 væddere fra Holland og 8 væddere året efter. Begge gange gav det dyr med mere fylde, bredere rygge og bedre køller.
1999 blev der importeret 8 væddere fra Tyskland.
Jan og Fia Liewes kom fra Holland, de købte en gård ved Viborg med kvæg. De startede med en suffolk besætning. Alle dyrene er fra Holland. De har siden importeret en del gange fra Holland.
I årene herefter er der insemineret får med sæd fra England og New Zealand, både for at få nyt blod, men også for at undgå risiko for import af sygdomme i forbindelse med køb af levende dyr.
I dag er dyrene i Danmark af høj international klasse. Der bliver i dag eksporteret i bred omfang.